08:00 – 08:30

Registrering, morgenmad,
Netværk # 1

HR  DAGEN

08:30 – 09:00

Velkomst & introduktion

Med 20 års erfaring i topledelse i internationale organisationer arbejder Steen med at skabe højtydende organisationer ved holistisk at skabe en klar vision og skabe ejerskab hos den enkelte ved at bryde værdikæden ned i fokusområder. Dette skaber et højt engagement, som er fundamentet for en organisations high performance og dermed potentialet for vækst.

I turbulente forretningsmiljøer arbejder Steen med at sikre organisationens evne og lyst til innovation. For ledelsen kræver det en accept af, at virksomheden skal udnytte de midlertidige konkurrence fordele og ikke forvente, at eksisterende fordele automatisk bliver udvidet. Fokuspunktet er at sikre, at den psykologiske kontrakt mellem ledelse og medarbejdere er på plads og i synkronisering.

Steens erfaring er parret med input fra de nyeste ledelsesteorier fra 3 MBA’er (2009 Strategi, 2015 Psykologi, 2019 Innovation), og bestyrelsesuddannelse fra 2011.

Steen Wæver Poulsen

Konferencier

09:00 09:45

Tema VUCA (omverden)

Frank leder i dag en af Nordens største bankers strategisk investerings teams og lokale talspersoner. Indlægget tager os igennem Danske Banks samlede viden omkring VUCA og Bankens vurdering af fremtiden.

Volatility – Volatilitet
Uncertainty Usikkerhed
Complexity –  Kompleksitet
Ambiguity –
Tvetydighed.

Head of Danske Bank’s Investment Strategy team. Leading a cross-country team of talented strategists and local spokespersons. Dedicated leader with a focus on high performance, leading with purpose, openness, trust and a constructive feedback culture.

Spokesperson on financial markets and investment strategy.

Frank Øland Winther

Chefstrateg
Danske Bank

09:45 – 10:15

Netværkspause # 2

NYT
Vi sidder ved borde af 8 og diskuterer VUCA

10:15- 11:00

Fremtidens organisation
– From Profit to Purpose
– From Hierarchies to Network
– From Controlling to Empowerment
– From Planning to Experimention
– From Privacy to Transparency

Fremtiden er her allerede!
AI, I.O.T, Exponential Tech, klimakriser, polarisering af samfundet, der kan føre til sammenbrud af vores systemer. Globalisering, stigende psykiske sygdomme er alt sammen en del af det, der ofte kaldes “Metakriser i en VUCA-verden”.

Krigen om talenter er reel, og i en gig-økonomi skal den adaptive læringskurve være meget stejl, ellers kan AI tage dit job i morgen. Organisationer har nu brug for nye instrumenter og et mindset til at navigere i den ekstremt hurtige udvikling og blive mere modstandsdygtige i turbulente tider. Det er derfor, ord som Teal, Agile, Eco system, purpose driven, network eller attention economy ofte bliver brugt, men hvad betyder det egentlig, der ligger bag?

Det lægger et stort pres på management og ledelse, men der er også metoder, der kan gøre transformation af kultur og strategier meget mere effektiv og skabe mere innovative løsninger.

David Tivemark har i over 20 år arbejdet med udvikling af individer og organisationer på forskellige niveauer som konsulent, ledercoach, foredragsholder og underviser på både universiteter og i virksomheder.

I dag er han grundlægger og CEO for Growth Journeys, der arbejder med team- og organisationsudvikling med det formål at skabe formålsdrevne virksomheder, der er i balance og arbejder mere i flow. Det sker ved hjælp af verdensunikke psykologiske spilprocesser og innovative metoder til at skabe bedre samarbejde, gensidig forståelse og gennemsigtighed, ved at frigøre flow og skabe psykologisk tryghed i teams og afdelinger.

Nogle af de kunder, der har prøvet denne unikke tilgang, er Strawberry, Apple, det svenske forsvar, SISU lederuddannelse, Hyber, Sitoo og hissdesign.

Alle vækstrejser starter med at forstå udfordringerne i, hvordan man navigerer i den nye V.U.C.A-verden på en mere strategisk klog måde ved at åbne op for kollektiv intelligens.

David Tivemark

Leadership coach, speaker and lecturer

11:00 – 11:30

Netværkspause # 2

NYT
Vi sidder ved borde af 8 og diskuterer VUCA

11:30 – 12:00

Introduktion til IPA modellen – Organisatorisk Due Diligence 

Modellen giver svaret på “Er din organisation i balance?”

I de sidste 14 år har IPA Nordic udarbejdet en operativ model, der kan måle om din organisation er i balance.

Modellen måler

  1. i hvilken grad VUCA er en del af den virkelig, din virksomhed befinder sig i
  2. i hvilken grad virkeligheden er tilpasset din virkelighed
  3. de områder, det er vigtigt, du og din organisation får i balance
  4. i hvor høj grad din er organisation er i flow (balance mellem ressourcer og opgaver)

Modellen anvendes også i ESG (S) rapportering.

Henrik B. Sørensen er tidligere lektor i organisationsteori ved Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus BSS,  Aarhus Universitet. I dag er han associeret partner hos IPA Nordic.

Han er uddannet cand.merc. og ph.d. fra Handelshøjskolen i Århus, i dag Aarhus BSS. Han har i hele sin karriere beskæftiget sig med HR samt strategiske-, ledelsesmæssige og organisatoriske problemstillinger i både teori og praksis. Desuden har han meget fokus på fremtidens strategier og organisationsformer og har fornyet flere virksomheders forretningsmodeller. Han arbejder desuden meget med megatrends, generationsledelse og mangfoldighed samt nye digitale teknologier og andre trends, som virksomhederne påvirker virksomhederne.

Henrik er en kendt foredragsholder ligesom han har arbejdet med organisations- og forandringsprocesser i både helt små og mellemstore virksomheder. Henrik har derfor et godt indblik i de processer, der driver og udvikler helt små og mellemstore virksomheder.

Henrik B. Sørensen

Associate Professor, Ph.D og forfatter

12:00- 13:00

Frokost – buffet

13:00 – 13:45

Fortsat konkrete og brugbare nedslag i modellen

Organisatorisk Due Diligence

Er din organisation i balance?

Henrik B. Sørensen er tidligere lektor i organisationsteori ved Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus BSS,  Aarhus Universitet. I dag driver han sin egen rådgivningsvirksomhed. Han er uddannet cand.merc. og ph.d. fra Handelshøjskolen i Århus, i dag Aarhus BSS. Han har i hele sin karriere beskæftiget sig med HR samt strategiske-, ledelsesmæssige og organisatoriske problemstillinger i både teori og praksis. Desuden har han meget fokus på fremtidens strategier og organisationsformer og har fornyet flere virksomheders forretningsmodeller. Han arbejder desuden meget med megatrends, generationsledelse og mangfoldighed samt nye digitale teknologier og andre trends, som virksomhederne påvirker virksomhederne.

Henrik er en kendt foredragsholder ligesom han har arbejdet med organisations- og forandringsprocesser i både helt små og mellemstore virksomheder. Henrik har derfor et godt indblik i de processer, der driver og udvikler helt små og mellemstore virksomheder.

Henrik B. Sørensen

Associate Professor, Ph.D og forfatter

13:45 – 14:15

Netværkspause # 2

NYT
Vi sidder ved borde af 8 og diskuterer VUCA

14:15 – 15:00

TBA

Louise Gade er en dansk cand.jur., tidligere borgmester og nuværende executive vicepresident i Salling Group med ansvar for HR og Personaleforhold.

Gade er datter af gårdejer Harry Gade og lægesekretær Anna-Marie Gade. Hun blev student fra Struer Gymnasium i 1991, hvorefter hun flyttede til Aarhus for at læse jura. I studietiden var hun medlem af landsstyrelsen i Danmarks Liberale Studerende. I 1997/1998 blev hun uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet. Fra juli 1997 til januar 2002 arbejdede hun som advokat hos advokatfirmaet Lokdam, Kjellund & Partnere i Århus. I 2001 blev hun gift med Ulrik G. Westring, som er IT-chefkonsulent.

Hun har været medlem af Århus Byråd siden 1994 og var fra 1995-1998 formand for Venstres byrådsgruppe. Fra 1998 blev hun politisk ordfører, ligesom hun var medlem af Økonomiudvalget. Hendes politiske karriere kulminerede i 2002, da hun som følge af en konstitueringsaftale med Konservative, Radikale og Dansk Folkeparti bliver den første ikke-socialdemokratiske folkevalgte borgmester i Århus nogensinde. Ved kommunalvalget i 2005 lykkedes det hende imidlertid ikke blive siddende som borgmester, selv om hun satte rekord i antal personlige stemmer ved et valg til Århus Byråd med 42.697. I 2006 overtog socialdemokraten Nicolai Wammen som borgmester efter Gade. Louise Gade blev i stedet fra 2006 rådmand for Magistratsafdelingen for Børn og Unge.

Gade meddelte 2. april 2008, at hun ikke ville genopstille ved Kommunalvalget 2009.

Hun udtrådte af Århus Byråd 1. juni 2009 for at blive vicedirektør for human resource ved Aarhus Universitet. I 2015 blev hun ansat som direktør i VIA Efter- og Videreuddannelse, hvorpå hun skiftede til Salling Group i 2019.

Louise Gade er medlem af VL-gruppe 38 og sidder desuden i bestyrelsen for TV 2.

Hun har gennem årene modtaget en række anerkendelser:

  • Årets Politiker, kåret af Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, august 2004 for sit arbejde for bedre behandling af byens minoriteter
  • Årets Heltinde 2003, pris indstiftet af foreningen Morgendagens heltinder, april 2003
  • Årets TOYP-prismodtager, kåret af Junior Chamber, september 2003

Louise Gade

Executive Vice President of People, Culture & Sustainability